Aan boord…!

Al maanden geleden had Leo geregeld dat wij onze trouwdag aan boord van het
ss Rotterdam zouden doorbrengen. Het schip ligt al jaren niet meer voor de Holland Amerika Lijn, maar ligt aan de kade bij Katendrecht en heeft na een wat stroeve start inmiddels de status van Rotterdams icoon. Het fungeert als hotel en restaurant en is een grote publiekstrekker.
Daar kwamen we dan met onze koffer, checkten in en kregen en mooie ruime hut die was voorzien van alle gemakken.
Daarna kregen we een audio-rondleiding over het schip, waarbij we mochten rondkijken op de brug, in de kaartenkamer en de diverse verblijven van de bemanning mochten zien. In de kamer van de radio-telegrafist kon Leo testen of een landmacht telegrafist ook op zee zijn Morse-kennis kan gebruiken.  Wat gelukkig wel zo was!
Daarna was het tijd om in de Captain’s Lounge een borreltje voor het diner te nemen, waarna we in het Lido restaurant dineerden. Na een afzakkertje in de bar was het tijd om de kooi op te zoeken. Geen hangmat voor ons, maar een kingsize bed, dat heerlijk sliep. En zo kwamen we de volgende morgen verkwikt aan het uitgebreide ontbijt.
En ja, aan alles komt een eind en dus liepen we na het uitchecken de loopplank weer af om naar ons eigen huis terug te keren.

11 thoughts on “Aan boord…!

  1. Heel bijzondere locatie. Wij logeerden er drie jaar geleden toen in de familie een jubileumbruiloft plaatsvond en iedereen na het feest bleef slapen. Het bruidspaar woont in Rotterdam en vond het leuk om de gasten hier te ontvangen. Het was toen een bloedhete dag, avond en nacht, maar het was er erg plezierig allemaal. De rondleiding was ook bar interessant. Leuk om jullie foto’s te zien.

  2. Wat een luxe, maar dat mag ook wel op zo’n dag, ik moet nog iets meer dan een jaar voordat ik zolang getrouwd ben. Het is toch wel een mijlpaal.

  3. Leuke impressie! Ik vond het erg bijzonder om daar te overnachten, hele leuke plek.

  4. Ontzettend leuk om jullie trouwdag op deze wijze te vieren op de SS Rotterdam. De lijnvoering van dit schip is geweldig mooi en ik vind het een van de mooiste passagiersschepen. Een mooie foto reportage Els.

Comments are closed.