Lokkend

blog augustus (3) .jpgOf het echt veel lekkerder is, weet ik niet. Ik zag dit soort pasta in een grote AH-supermarkt. Het lijkt me echt heel Italiaans.
Zo’n grote familie, in het weekend om de tafel bij Mamma… Allemaal luid vertellend wat ze de afgelopen week hebben gedaan of hebben beleefd. Met kinderen die op de achtergrond spelen, vrolijke muziek, een lange tafel in de tuin, in de zon natuurlijk. Grote glazen koele wijn….
En dan als iedereen weer naar huis toe is, de rommel, de vuile borden, vlekken op het tafelkleed. Mamma die in een grote afwasbak met schuimend sop de afwas doet. Pappa in zijn stoel, een beetje beschonken dagdromend. Kortom een heel verhaal, en dat allemaal op een pak pasta…..

7 thoughts on “Lokkend

  1. Het beeld wat je schetst klopt behoorlijk en komt me bekend voor. Op één dingetje na: men zit nooit in de zon tijdens het eten.Maar evengoed is mijn heimwee al weer gewekt hoor.

  2. Wat een mooie bespiegeling van een grote Italiaanse familie inclusief antichi nonni e nonne en dan op het eind la mamma de afwas doen zoals zij het graag doet en ook alleen maar op díé manier wìl doen.
    Ma mamma perché fai questi piatti giganteschi a mano e non li metti in lavastoviglie?? Mio dolce ragazzo…..cerchio con la tua lavastoviglie.

Comments are closed.