Let op…

Boodschappen doen is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. Je moet op van alles letten. Is het niet te vet, zit er wel het juiste vet in, is het niet te zout, te zoet..? Bevat het niet te veel calorieën, voldoende vezels… Het is toch wel biologisch…? En de laatste kreet is…..: “Waar komt het vandaan?” Want appels uit Frankrijk, boontjes uit Kenia, meloenen uit Spanje…, dat is ecologisch toch een enorme misser. Je moet er ook op letten dat de producten die u koopt niet met het vliegtuig zijn aangevoerd. Dat verbruikt te veel CO2, dat weten we toch!
voetprintWanneer ik bij de super sta, bekruipt me wel eens het gevoel dat ik heel slecht bezig ben. Want ik wil nou juist die dingen, die er mooi en lekker uitzien, maar ecologisch verwerpelijk zijn.
Ik kan nou wel zeggen dat ik heel gezond eet, geen pakjes of zakjes gebruik maar alles vers koop en zelf kook, maar heb ik dan ook aan mijn ecologische footprint gedacht….?
Och hemeltje, een mens moet ook op van alles letten….

8 thoughts on “Let op…

  1. Hi Els,

    Je blog probeer ik nu via de reader te volgen maar ik heb problemen om te kunnen reageren. Nu achter de pc gaat het wel gelukkig. Bij deze stuur ik je nog een vracht likes voor de hoeveel posts waar ik ze niet kon plaatsen. Wat betreft dit onderwerp heb ik onlangs heel zinnig boek gelezen ‘zin en onzin in de supermarkt’ van Lotte Olthuis. Ik werd er zelf ook een beetje kriegel van maar dit boek geeft vrij droog weer hoe het zit met voedingswaarden, ecologische voetafdruk en diervriendelijkheid en dan kun je zelf kiezen wat je ermee doet.

    Groetjes,

    Dorothé

  2. Ja dat is zo… Jarenlang lette ik niet of nauwelijks op dat soort zaken. Maar nu wel, behoorlijk streng zelfs. Tja de tijden zijn veranderd en de inzichten ook

Comments are closed.