Verborgen tuinen

Ook een van onze wijkbewoners hield afgelopen weekend “Open tuin”. Zijn voortuin was me al vaker opgevallen vanwege de prachtige esdoorn die er staat. Toen ik dan ook las dat hij een Japanse tuin (tuin #69) heeft, moest en zou ik de tuin achter zijn huis toch ook een keer zien.
En die tuin had echt een “wow….”effect op ons. Een Oosterse oase in onze toch al vrij groene wijk.
De vijver is door de eigenaar zelf uitgegraven en dat alleen al moet een enorm karwei geweest zijn. Ook heeft hij, heel slim, gebruik gemaakt van  “geleend landschap” in de vorm van mooie hoge bomen in het plantsoen dat er achter ligt. De beplanting is heel evenwichtig, maar ik denk dat het onderhouden ervan gigantisch veel werk is. Maar het resultaat is zeer de moeite waard. Het lijkt net of dit stukje Rotterdam op wonderlijke wijze opeens in Kyoto gelegen is. Een sfeervolle tuin met sierlijk gesnoeide bomen, een zacht kabbelend beekje, glooiende mosvlakten en heel veel vogels, die zich hier erg thuis voelen. Wij waren er dan ook helemaal weg van!

Het nummer van de tuin verwijst de website van
2016-Verborgen Tuinen in Rotterdam
Klik op een foto om te vergroten

2 thoughts on “Verborgen tuinen

 1. Wat mooi en bijzonder. Kan me helemaal voorstellen dat je onder de indruk was en de werkelijkheid is vast nog imposanter dan foto’s kunnen weergeven.

 2. Van de eigenaar kreeg ik de volgende e-mail:
  Beste Els,

  je hebt een mooi blog geschreven over jouw beleving in mijn tuin en je
  foto’s geven daar een goed beeld van…klasse!
  Inmiddels heb ik het met diverse mensen gedeeld, zij herkennen het beeld dat
  je hebt geschetst.

  Met vriendelijke groeten,

Comments are closed.