Kinderlijk genoegen…

Het was nog even dubben of ik wel zou gaan wandelen, want het regende donderdag. Maar toch besloten om te gaan en de weergoden te trotseren. En dat pakte heel gezellig uit.

Zes dames waren er en we namen dit keer eens een nog niet zo vaak belopen gebied, het Hoge Bergse Bos. Een wandeling daarheen had ik al eens uitgezocht. Maar jammer genoeg kun je bij het uitzoeken op de computer niet zien of je echte wandelpaadjes neemt of dat het meer asfalt is. En dat laatste bleek het geval. Maar toen we iemand aan het maaien zagen, vroegen we hem de weg.

Het vee-hek door en daar stonden we meteen in wild 😉 gebied. Het paadje was net gemaaid. Verderop stuitten we op een heel stuk met uitbundig groeiende bramen. En dan worden keurige dames opeens weer kinderen. We plukten en snoepten van het fruit. Een dame zocht en vond nog een plastic zakje en scharrelde haar toetje van de dag bij elkaar. Dat het soms een beetje regende maakte de wandeling juist nog leuker. Want deze vrouwen zijn toch zeker niet van suiker!

8 thoughts on “Kinderlijk genoegen…

  1. Dat schoot mij ook al plukkend door het hoofd. Maar de bramen zaten allemaal wat hoger. Hopelijk geen ziektekiemen opgegeten 😊

  2. Mooie foto’s! Las op de blog van Ton een reactie over dat wild plukken, dat je niet (te) laag maar (heel) hoog moet plukken ivm ziektes die door bijv. een met iets besmette vos kunnen worden overgebracht.

  3. Ik heb hier nog geen rijpe braam gespot. Het is nog steeds veel te droog. 🙁 Ik ken het Hoge Bergse bos wel. Toen we zo’n 30 jaar geleden in Hillegersberg woonden wandelden we er wel eens rond. Het zal nu allemaal wel veel groter gegroeid zijn dan toen.

Comments are closed.