Alternatief van huis

Sommigen van ons gaan of zijn al op weg naar een vakantiebestemming. Veel blijven in Nederland, sommigen verkozen toch den vreemde om een tijdje naar af te reizen.

Wij blijven voorlopig nog maar even hier. Er is tenslotte keus genoeg om naar toe te gaan. En wie niet voor al te oubollig wil worden versleten, kan ook nog kiezen uit diverse exotisch klinkende namen:

Auvergé = Overschie
Kéthèl sur l’Auvergé = Kethel bij Overschie
Das Krälingerwald = het Kralingsebos
Réo = Rotterdam en omgeving

Bron: Google foto’s

Maar misschien blijven we wel waar we nu zijn, in Teilia. Dat is Rotterdams voor “met je voeten in een teiltje”

Al die namen en uitdrukkingen heb ik niet zelf bedacht hoor! Die komen van de Rotterdamse Taal-kalender. Zelfs de foto van het Krälingerwald komt van Google 😉 Tja, ik heb nou eenmaal vakantie, nietwaar?

11 thoughts on “Alternatief van huis

  1. Els, even totaal off topic: heb jij enig idee waar je hopjescakemix kunt aanschaffen? Of heb jij een recept voor hopjescake?

  2. Wij hebben de eerste jaren van ons huwelijk in Leimuiden gewoond en als we dan terug van weggeweest weer bijna thuis waren zei ik altijd:. Leimuiden, little village on tje river The Drecht. Klinkt toch geweldig.

  3. Ik denk dat wij ook niet verder komen dan Terrassia en de Red River. Geen haar aan mijn hoofd die eraan denk om ergens dat Virus op te gaan halen.

Comments are closed.