Puzzelen

Ik had al wel eens vaker legpuzzels gemaakt. Heel fanatiek was ik er niet mee. Te vaak heb ik het geduld niet om alles tot een goed einde te brengen. Te veel donkere kleuren waar ik geen weg in weet of onherkenbare patronen.

Maar vorige week mocht ik een puzzel lenen. Die sprak me meteen aan. 500 Stukjes, niet zo groot, dus redelijk behapbaar. Het is een verzameling van vintage kookboeken. Op het eerste gezicht lijkt het nogal eenvoudig, maar er zaten best wat lastige stukken in. Maar binnen een paar dagen was ie toch klaar.

Het was nog even zoeken naar een geschikte onderlegplaat. Maar twee grote snijmatten plakte ik aan elkaar en zo kreeg ik de goede plek om de puzzel op te maken.

Binnenkort vraag ik nog maar weer een puzzel te leen. Ik weet wel op welke verzameling ik mijn tanden wil breken 😉

11 thoughts on “Puzzelen

  1. Wij (Jeanne en ik) puzzelen wat af. Wij ruilen ze ook steeds met elkaar zodat we iedere keer weer een nieuwe hebben. Allemaal van Jan van Haasteren, comic puzzels en hartstikke leuk om te doen. We zijn haast verslaafd.

  2. Mijn dochter heeft ADHD en toen zij er vorig jaar over begon dat ze ging puzzelen had ik er niet veel vertrouwen in. Ze is nu ze ouder is wel veel minder druk dan vroeger, maar voor puzzelen moet je toch wel veel geduld hebben. Ze begon gelijk met een puzzel van 1000 stukjes en het was een Esscher puzzle, niet echt een makkelijk plaatje maar tot mijn verbazing had ze hem redelijk snel af. De 2e was een stilleven met veel zwart daar hield ze 2 stukjes over die niet op de overgebleven plekken pasten. Toen dacht ik oke dan is het puzzelen nu wel over, maar tot mijn verbazing haalde ze hem uit elkaar en na hem een tijd weggelegd te hebben is ze weer opnieuw begonnen en sinds vorige week is hij af, dit maal zonder stukjes over te houden. Denk je alles over je kind te weten, weet ze je toch weer te verbazen.

  3. Heel mooi, zo krijg je vanzelf weer zin om zoiets te doen. Maar ik wacht daarmee toch totdat de donkere dagen weer beginnen…

  4. Mooie puzzels!
    Dagelijks maak ik een klein puzzeltje op Jigsaw daily, waar je net zoveel stukje kan aanklikken als je wilt.
    Is niet hetzelfde als echt, wel een goed begin van de dag.

  5. Ha wat Emie zegt dacht ik ook. Ik dacht aan het begin van de lockdown dat ik wel kon gaan puzzelen. Het is er nog niet van gekomen

Comments are closed.