Altijd wat…

Deze bomen, Ginko Biloba, staan in de straat achter ons huis. ’s Zomers fraai groen met mooi gevormde bladeren, die eigenlijk vergroeide naalden zijn. En in de herfst verkleurend naar geel. Er staat een hele rij en gek genoeg verkleuren ze niet allemaal tegelijkertijd.

In Japan en China staan deze bomen vaak bij tempels, omdat ze zouden staan voor een eeuwig leven.

Dit soort bomen staat natuurlijk niet alleen in onze buurt, overal in Nederland werden ze aangeplant. Alleen lette men niet op, want men had alleen mannelijke exemplaren moeten planten. Want vrouwelijke bomen bloeien en geven nadien vruchten. Ook mooi goudgeel, maar ze schijnen te stinken naar hondenpoep. En dat levert dan weer bezwaren op van de bewoners.

Och, och, werden de zoet geurende lindebomen gerooid omdat ze de teerbeminde auto’s plakkerig maakten en zouden eiken moeten wijken vanwege die processierups. Nu is het dus weer stank. Het is ook altijd wat…

8 thoughts on “Altijd wat…

  1. Ik las het in de krant. Dat bewoners vier maanden in de poepstank wonen. De gemeente had er geen erg in dat er verschil tussen vrouwelijke en mannelijke exemplaren waren (-:

  2. Ze zijn mooi, maar herinner me eigenlijk niet ze ooit gezien te hebben, vast wel, maar dan niet bewust.

  3. Mijn buurman wilde ooit een prachtige rode beuk die op de erfgrens van onze beide panden staat ruimen omdat hij in het najaar zoveel blad verloor en hij dat allemaal op moest ruimen. Ik heb hem gezegd dat hij flinke ruzie met mij zou krijgen als hij dat zou doen. We hebben een goede bladzuiger en die mag hij nu gebruiken, rode beuk staat er nog steeds.

  4. Toch begrijp ik heel goed dat een boom overlast kan geven en dan moet-ie wat mij betreft gewoon weg! Wel onmiddellijk een nieuwe planten

  5. De enige Gingko Biloba in onze vlek staat in onze voortuin. Dat is niet toevallig, want hij is in 1995 geplant door de mensen die het huis hebben laten bouwen. Hij doet het prima. Dat van die man/vrouw/poeplucht wist ik niet. Wij hebben dus duidelijk een man šŸ™‚

Comments are closed.