Naar de markt…

Vorige week wilde ik een stukje lopen en Leo ging mee. En hij wilde nu eens niet langs de Rotte maar even naar de stad, naar de markt.

Of zoals ze in Rotterdam zeggen: “Effe naar de mart”. Goed voor altijd wel een leuk plaatje, een tas vol met groenten en fruit en soms ook nog een plant. Of een paar lapjes stof om een bloesje van te maken. Maar vaak ook gewoon een loopje over het leukste stuk van de stad. Want op de markt kom je van alles tegen. Je hoort er verschillende talen, ziet er mensen van allerlei pluimag en het geurt (of stinkt) je overal tegemoet. En met een beetje geluk is er wel een marktkoopman die iets leuks roept.

Wij gingen voor olijven, maar onderweg raakten onze tas vol met kersen, granaatappels en paprika. We zouden die olijven bijna nog vergeten zijn. Maar gelukkig vonden we bijna aan het eind een gezellige kraam, vol met noten, zuidvruchten en ja, dus ook olijven. Missie geslaagd.

6 thoughts on “Naar de markt…

  1. Zalig om over een markt te lopen en die in Rotterdam mag er wezen. De stoffenkramen zijn ook aan mij wel besteed, al was het alleen maar om naar te kijken.

  2. Ons grote marktplein is ook nog maar voor een kwart gevuld. Jammer eigenlijk. Vroeger ging ik vaker voor een stukje gebakken vis of een haring. Wellicht dat ik dat weer eens moet oppakken nu. Is toch altijd wel genieten.

  3. De Mart, altijd een top plek! Snijden jullie de kersen wel even door? Ik heb een filmpje gezien van hoe verse kersen aan de binnenkant kunnen zijn…. Ze zijn o zo heerlijk, maar zeker ook vatbaar… Hoop dat die van jullie goed zijn!

  4. Ik was gisteren al heel vroeg op de markt. Kwart voor acht. Ze hadden nog niet eens alles uitgestald. Maar ik kon toch al fruit kopen. En noten. Ik was zo vroeg omdat heel slecht weer was voorspeld

Comments are closed.