Onverwacht….

Rotterdam-kralingen.jpgWie Rotterdam zegt, ziet waarschijnlijk meteen een woud van hoge flats voor zich. Moderne architectuur, zakelijkheid, glas, staal en beton.
Maar wie dit plaatje ziet, denkt eerder aan iets dorps. Toch is dit een onmiskenbaar stukje Rotterdam en in elk seizoen weer anders. Het is de driehoek tussen Vijverweg, Slotlaan en Hoflaan in Rotterdam-Kralingen. En telkens als wij op weg naar Trompenburg zijn, moet ik hier even stilstaan en genieten van zo’n liefelijk dorpsgezicht. Alle hectiek en zakelijkheid van de stad lijken hier verdwenen. Maar vergis je niet, het is een stukje van Rotterdam waar de havenbaronnen en zakenlieden van weleer hun toevlucht zochten. Een mooie en rijke buurt, waar menig groots plan is voorbereid…. 😉

10 thoughts on “Onverwacht….

 1. In ieder stad zijn waarschijnlijk wel van die volkswijken te vinden waar de stad door ontstaan is. Dit ziet er uit als een vissersdorpje…

 2. Heerlijke nostalgie. Erachter naast de kerk zat ik op school. In de winter kon je schaatsen op de slotvijver. Dit is een oud stukje Kralingen waar Kralingen eigenlijk ontstond door het slot.

 3. Ik herinner mij een prachtige schoolexcursie naar Trompenburg.

  Vreemd dat ik nooit naar Rotterdam ga …

  Leuk blog.

  Vrolijke groet,

 4. Steden zijn vaak een aaneenschakeling van dorpsachtige wijken die bezoekers en toeristen zelden zien. Ik hou van Rotterdam!

 5. Mooi en rustig. En het leuke is dat je in alle grote, drukke steden toch weer altijd van dit soort plekken vindt.

Comments are closed.