Verspilling….!

Verspilling.jpgIn Rotterdam werd op 5 mei een Bevrijdingsfestival gehouden. Dat is al enkele jaren zo, maar wij waren er nooit heen. Ook dit keer lieten wij het aan ons voorbij gaan. Maar heel veel mensen trotseerden het slechte weer en gingen er wel heen. En omdat je van al die muziek en feestelijkheden honger kan krijgen, hadden sommigen wat te eten en te drinken bij zich. Maar wat gebeurde? Bij de entree werden die etenswaren afgenomen en in de kliko gestort. Het is een gratis festival en dan moet op de een of andere manier wel gezorgd worden voor inkomsten. Dus stonden er diverse tentjes met (behoorlijk prijzige) etenswaren. Het schoot diverse mensen in het verkeerde keelgat. Want aan de ene kant propageren om vooral geen eten te verspillen, maar aan de andere kant eten weg mieteren omdat er geld verdiend moet worden, is toch te gek voor woorden.

8 thoughts on “Verspilling….!

  1. Heel erg schandalig. Dit is niet iets nieuws daar. De dag van de romantische muziek is ook hetzelfde, eten meenemen mag niet en moet afgegeven worden daarom gaan wij daar niet meer naar toe. De gezelligheid is ook daar dus weg. Niemand meer met picknickkleedjes en verkleed in het park.

  2. Dit vind ik niet kunnen. Ik vraag me af wat ik gedaan zou hebben bij de ingang met een tas lekkere zelf klaargemaakte broodjes. Ik ken mezelf, waarschijnlijk was ik omgekeerd.

  3. Treurige zaak. Ergens klinkt het ook als diefstal. Je kunt toch zomaar niet mensen iets afpakken als ze in een openbare ruimte willen zijn?

Comments are closed.