Op jacht…

meeuw.jpgHoe druk het ook is op het Binnenwegplein, de meeuwen laten zich niet verjagen. Driftig stappen ze rond, hun kraaloogjes gericht op iedereen die iets eetbaars in zijn hand heeft. En dat zijn er op vrijdagavond nog wat mensen. Want overal staan eettentjes en zo rond zessen valt er dus heel wat te snaaien. Wat zou hij kunnen scoren…? Een kind laat een patatje vallen en hup, daar heeft de meeuw het al opgepikt. Er lopen ook wat duiven, maar die zijn een beetje dom. Voordat die in beweging komen, is de meeuw hen al voor. En alles wordt gulzig opgeslokt.
Niet iedereen kan de dieren waarderen en eigenlijk vind ik het wel een beetje vies. Maar zo nu en dan heb ik ook bewondering voor hun handigheid. Ach, zo komt elkeen wel aan zijn kostje…

5 thoughts on “Op jacht…

  1. Mijn schoonzus is hartstikke bang voor alles wat vliegt en fladdert, de aanblik van brutale meeuwen, duiven of mussen is voor haar een verschrikking.

  2. Af en toe worden die meeuwen in hun jacht naar lekkere hapjes zelfs gevaarlijk opdringerig.

  3. Die ben je niet zo gauw kwijt. Tegenwoordig vind je ze zelfs in Limburg…

  4. Opdringerige vogels vind ik het, net als de mussen bij Artis en duiven bij terrassen. Je moet haastig je eten wegwerken, ze pikken het uit je hand.

Comments are closed.