Vrede…

vredesboom.jpgVoor het Vredespaleis, bij de bezoekersingang, staat deze boom. Niet zijn bladeren trekken de aandacht, maar de vele strookjes papier met daarop in alle mogelijke talen geschreven een boodschap voor vrede. Want wie wil nou niet in vrede leven? Bijna ieder mens wenst dat er nooit meer oorlog komt. Er zullen her en der wel wat mensen zijn die goed garen spinnen bij een bewapeningswedloop, maar brengt het ook iets goeds? Is al het bloedvergieten ook maar de moeite waard?
Laten we hopen dat al die boodschappen weerklank zullen vinden en dat we nog heel lang in vrede mogen leven!

 

2 thoughts on “Vrede…

  1. Een beetje meer verdraagzaamheid en respect voor elkaar moet toch kunnen…

  2. Nou, vergeet het maar. Mensen kunnen niet eens vrede hebben met hun eigen buren of familieleden, dus laat die wereldvrede maar gewoon zitten. Het zit in de mensheid en het zal er altijd in zitten. Maar och……. als mensen een goed gevoel krijgen van het ophangen van zo’n briefje, dan vind ik het best.

Comments are closed.