Bijzonder

bijzonder.jpgDoor de warmte van deze zomer komen soms heel bijzondere dingen naar voren. Zo meldde de Hortus Botanicus in Leiden deze week dat vier grote Agave planten (Agave Americana) voor het eerst sinds 60-70 jaar bloeien. En niet zomaar een bloemetje, maar reusachtige stengels met daaraan bijzondere bloemen, die vol nectar zitten. Niet alleen voor de bezoekers leuk, maar ook voor de bijen een extraatje.
Toevallig ging de wandeling van de Ganzenpas afgelopen donderdag naar Leiden. We bezochten daar een hofje, waarover ik later wel zal berichten. Maar ook een bezoekje aan de Hortus paste nog in onze dag en dus kreeg ik de gelegenheid om deze bijzondere planten in levende lijve te kunnen zien en te kunnen fotograferen. Een kans die ik me niet liet ontnemen, warm of niet!

bijzonder.jpg

5 thoughts on “Bijzonder

  1. Ik had er ooit weleens foto’s van gezien maar wat gaaf dat jij het nu in het echt heb kunnen zien.

  2. Een heel bijzondere ervaring zal dat zijn voor de Hortus gangers.

  3. Het is echt prachtig, maar wat een bikkels zijn jullie om in die verschrikkelijke hitte op pad te gaan.

Comments are closed.