Natuur in de winter

Een bezoek aan Arboretum Trompenburg in Rotterdam is altijd de moeite waard. Veel mensen denken dat het alleen in het voorjaar bezienswaardig is, omdat er dan veel kleur te vinden is. Maar het hele jaar door loont het de moeite.
Juist in de winter, als veel bomen kaal zijn, zie je de natuur in een ander perspectief. Dan valt op hoe sommige bomen hun bladeren maar niet kwijt willen, dat er wel degelijk struiken midden in de koude periode bloeien. Ook de lucht is anders en geeft een fraaie achtergrond aan kale takken en knoestige stammen. En bekijk ook de knoppen en knopjes van de nog slapende struiken en bomen eens. Ze verschillen allemaal van elkaar. Grote bladeren lijken wat te hangen, maar op die manier bewaren ze net dat beetje warmte wat de struik of boom nodig heeft. Sommige bladeren lijken stug als leer, maar hebben een verrassend fluweelzachte onderkant. Ja, ook in de winter is er van alles te ontdekken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

4 thoughts on “Natuur in de winter

  1. Ik zie meteen mijn favoriete winterbloeier: de Helleborus.
    Wij hebben onze trouwfoto’s in het Arboretum laten maken. Eind oktober. Een koude dag maar eentje met veel kleur vanwege de herfstbladeren.
    Prachtige foto’s heb je gemaakt!

  2. Prachtige foto’s. Ik hou ervan. Zo liep ik ook eens in het najaar in de Hortus van Delft, maar Trompenburg is dichterbij

Comments are closed.