Lezen

Lange tijd vond ik een e-reader niet zo noodzakelijk. Ik hou van het uitzoeken van boeken, in een winkel of een bibliotheek. Ik vind het gevoel van het papier, de geur en de letters een onderdeel van het leesplezier.
In bed lees ik graag, zonder bril of lenzen. Maar dan wordt zo’n groot boek toch een beetje zwaar en onhandig. Eerst leende ik een e-book in de vakantiebieb van de gewone bibliotheek en las op mijn tablet. En toen was ik om.
Leo zocht voor mij welke e-reader het prettigst zou zijn en toen was het slechts bestellen en wachten tot het pakje werd bezorgd. En daar ligt ie dan, compleet met kek rood hoesje. Er staat zelfs al een boek op gedownload. Dat ging nog niet zo gemakkelijk via de bieb, maar uiteindelijk lukte het me toch. Nou maar kijken hoe dat boek is. E-books kun je maximaal 3 weken lenen, dan worden ze onleesbaar, schijnt het. Nou ja, 3 weken is genoeg. En anders leen ik het nog een keer. Eerst maar eens dit boek lezen. Ben benieuwd of ik vannacht nog aan slapen toe kom… šŸ˜‰

Bewaren

6 thoughts on “Lezen

  1. Wij hebben er alle twee eentje en ik vind het prima voor ons. We lezen veel en dan zouden we dozen vol boeken mee moeten slepen naar Frankrijk.

  2. Nog steeds lees ik van papier. Je kunt boeken zo heerlijk bekijken in de bibliotheek, stuk voor stuk. Misschien dat ik ooit een boek download want het gemak ervan zie ik wel in.

  3. Ik heb ook een e-reader en combineer het met het lezen van echte boeken, waaraan ik toch de voorkeur geef. Maar het is heerlijk om af te wisselen.

  4. Na drie weken heb je ahw geen toegang meer. Je moet ze dan even opnieuw op de e-reader zetten en je kunt gewoon verder lezen. Tenminste, zo gaat het in de Friese bieb.

    In bed en op reis zijn ze ideaal, maar ook als je een hele dikke pil aan het lezen bent.

    I

Comments are closed.