Keuzestress

eindeloos schap met verschillende soorten rijst

Tijdens onze vakantie zag ik een uitzending over supermarkt Tesco op de BBC.
Het ging over het enorme aanbod van producten in de supermarkt. Ze hadden uitgevogeld dat er bij Tesco (in Groot Brittannië zoiets als bij ons de AH) meer dan 90.000 verschillende producten in de schappen stond. Dat zal wel niet allemaal voedsel zijn, ook dingen als lepels en schaaltjes worden daarbij mee geteld. Maar toch… Concurrenten Lidl en Aldi hebben er beduidend minder. De juiste cijfers weet ik niet meer te herinneren, maar ik geloof dat er daar slechts 1500 tot 2000 verschillende artikelen te vinden zijn.
Wij winkelden in sommige enorme Tesco-zaken en ik werd bijna dol van het aanbod. Of je nou jam zocht of bier, boter of yoghurt, alles was er in veelvoud.
Inmiddels heeft vooral Tesco het roer omgegooid en zijn artikelaanbod verkleind. Less is more, dat is wat de klant wil. Zenuwachtig is iedereen toch al, daar hoeven we niet voor naar de supermarkt.

Bewaren

Bewaren

5 thoughts on “Keuzestress

  1. Ik word er zo kriegel van dat ze steeds meer goedkope merken eruit gooien om ruimte te maken voor nieuw uitgebrachte producten. Ik wil gewoon ff mijn boodschappen kunnen doen. Ik werk meestal met basisingrediënten waar ik zelf wat lekkers van maak

  2. Het klopt, bij appie zijn de vakken overvol met allemaal dezelfde artikelen… En wat het beste loopt wordt niet op tijd aangevuld… zo komt men dan ook van andere producten af.

  3. Ik ervaar het al jaren zo. Vind het heel moeilijk om boodschappen te doen daardoor raakt soms gewoon een beetje in paniek. Zou zo graag een winkel willen met 2 soorten jam, 2 soorten kaas enz. Daarbij moet je ook de houdbaarheid zoeken. Youp van t hek zei eens in de crisistijd; was crisis als je nog uit 20 soorten melk kan kiezen in de supermarkt zal t allemaal wel meevallen. En ik geloofde hem. fijne dag.

Comments are closed.