Wandelen

Het is een drukke wandelweek. Woensdag had ik een afspraak met Marthy en liet ik haar een deel van Rotterdam zien. Zij schreef hierover al op haar blog, met heel veel prachtige foto’s. Zeker een kijkje waard!

Afgelopen dinsdag ging ik met de wandelclub van Koos met de trein naar Dordrecht, waar we een stadswandeling maakten en onder andere het Regenten- en Lenghenhofje en het Arend Maartenshof bezochten. Huisjes rond een tuin, destijds gebouwd voor armlastige vrouwen. Klein, besloten en veilig. Met uitzicht op een groene tuin. En al dateren ze van de 16e of 17e eeuw, ze worden toch nog steeds bewoond. Natuurlijk is er wel het een en ander gemoderniseerd.
Onderweg naar de hofjes kwamen we langs andere oudere gebouwen, sommige ver naar voren leunend. En dat is dan niet altijd het gevolg van verzakking, maar een praktisch gegeven. Want dan hijs je wat gemakkelijker de huisraad of handelswaar naar boven. Je moet er maar op komen…
Ook zijn in Dordrecht nog veel poorten en fraaie deuren te vinden. En daar maak ik graag een foto van.
Na de koffie en taart, liepen we richting Waterbus, die ons in een uurtje naar Rotterdam bracht.

groep-in-dordrecht

Dubbelklik op de foto om te vergroten of te downloaden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

8 thoughts on “Wandelen

 1. Ik heb hier nog steeds een dienstregeling van de waterbus liggen om naar Dordrecht te gaan. Ben gepensioneerd en heb te weinig tijd……

 2. Hallo KnutzEls,
  Via Marthy kom ik even op je blog neuzen. Je schrijft leuke stukjes en je foto’s zijn al net zo mooi als die van Marthy!
  En je woont in “mijn” stad (-: Ook al woon ik dan al decennia op het platteland…
  Bij ons vandaan is het maar 20 minuten varen met de Ferry naar Dordrecht. Een oude stad met een prachtig centrum.
  Leuk om je even te bezoeken!
  Groetjes van Kakel.

 3. Toevallig ben ik woensdag met manlief naar Dordrecht gefietst en wij hebben daar ook genoten van een wandelingetje. Minder cultureel verantwoord zonder achtergrondinfo maar wel ons verbazend over alle opschriften en niet aansluitende gevels etc. Tenslotte een bezoek aan het Van Gijnhuis. Erg de moeite waard. Leuk om te lezen dat jij er ook genoten hebt.

Comments are closed.