Metamorfose

Rotterdam is een stad van werken en van bouwen, een stad met altijd opgestroopte mouwen.

Dat wat er vorig jaar was, kan nu totaal veranderd zijn.

De Rijnhaven lag vroeger vol met binnenvaartschepen. Als je er met de metro boven reed, kon je ze zien.

Na een aantal jaren was de Rijnhaven leeg. Geen aak te zien, een wat verlaten en depressief stukje stad. Wel lag er een paviljoen, bestaande uit wat futuristisch uitziende bollen.

Er dreven wat bomen in grote tonnen. Die zijn allemaal al weer verdwenen.

In de C-crisis hadden we in die buurt niks te zoeken. Maar na ruim anderhalf jaar was er wel wat veranderd. Er lag inmiddels een drijvend kantoor, er waren vakantiehuisjes, die op het water dreven.

Vorige week kwamen we er weer en kijk, er lag ineens een soort van pleintje voor het drijvend kantoor. Een openbaar stukje groen, want bereikbaar met loopplanken.

En er werd gewerkt. Die Rijnhaven wordt een “hotspot”in de stad. Met een strand, een park en natuurlijk een aantal hoge flats aan de rand.

Ons eigen Ibiza of Saint Tropez aan de Nieuwe Maas. Het duurt nog even, eind 2028 moet het klaar zijn.

Ik ben benieuwd….!

6 thoughts on “Metamorfose

  1. Ik moet er nodig ook eens heen zie ik, ik herinner me alleen de schepen nog, vanuit de metro. Daarna ben ik er nooit meer geweest.

  2. Mijn tante woonde lang geleden aan de Rijnhaven. Als kind ging ik er graag op bezoek samen met mijn moeder. Mijn oma woonde namelijk bij mijn tante en dat was een schat van een vrouw. De tante was ook prima, trouwens. Dat heb ik laatst nog besproken met haar dochter. Ze was enorm gul met chocoladerepen. Terwijl de dames aan het kletsen waren, vond ik het geweldig om naar de bananenboten te kijken, die toentertijd altijd in de haven waren. Altijd reuring, altijd drukte. Het zou best eens zo kunnen zijn, dat het weer een heel leuke plek gaat worden. Jij houdt het wel in de gaten, he Els ? 😉

Comments are closed.