Toeren

Van Drenthe uit reden we naar de Veluwe, naar Hoenderloo. Het hotel was dit keer wat anders van opzet en besloeg diverse locaties. Wij hadden een kamer in een popperig huisje. Met een terras erbij en uitzicht op weer een mooie tuin. We kregen zelfs meteen visite. Die de 1,5 meter goed in de peiling hield en wegsprong toen ik hem van dichterbij wilde begroeten 😉

Vanuit het hotel stapte je meteen het bos in. En daar is altijd wel iets te vinden. Paddenstoelen, torren, hazelwormen, pas gehakte bomen waar de hars een mooi patroon op tekende. En her en der bomen met een rode verfstip. Zouden die binnenkort ook omgehakt worden?

De volgende dag reden we naar de Hooge Veluwe en maakten er een wandelingetje nabij het Sint Hubertus Jachtslot. Jaren geleden was ik daar ook en toen maakte het een verpletterende indruk op me. Nu was dat iets minder.

En ja, zeg nou zelf. Wat eet je op de Veluwe? Een pannenkoek, natuurlijk. En die smaakte ons zo als vanouds.

Daarna reden we naar Gortel, een zo’n kleine vlek op de kaart dat de navigatie er niet naar toe wou. Maar met een ouderwetse wegenkaart kom je er ook. Het is een beschermd dorpsgezicht. Piepklein, maar heel sfeervol en stil.

En dan is het alweer tijd om de koffer in te pakken voor een volgende etappe.

14 thoughts on “Toeren

  1. Wat grappig. Ik wist niet dat ik al zo beroemd (ahum, 😂😂😂) ben. Zo te lezen volg je m’n blog regelmatig. Leuk! Heb je zelf ook een blog?

  2. Op reis in eigen land is ook fijn. Er zijn talloze plekjes waar je nog nooit geweest bent, of zoals nu, waar je nog nooit van gehoord hebt.

  3. Een rondleiding in het jachtslot staat mij nog helder bij. Was heel bijzonder. De naam Lubbert van Gortel komt ineens bij mij boven. Maar wie het nou was ? Help eens, Els

  4. Wat leuk dat ik nu zeker weet dat jij het was, die naast ons zat in het hotel in Hoenderloo.Je kwam me zo bekend voor, maar pas na heel lang denken kwam ik erachter dat je Knutzels was, waarvan ik alleen je foto kende. Je zie , je ben een Bnn-er :).We boften met het weer, het ontbijt was heerlijk, en de omgeving prachtig!
    groetjes, Anne

Comments are closed.