Herfst…

Hoewel de temperatuur afgelopen donderdag aan voorjaar deed denken, is het nu toch echt helemaal herfst. Overal op de weg liggen bladeren, in de wijktuin kun je tamme kastanjes verzamelen. Notenbomen laten hun vruchten vallen en hoewel de herfstasters nog wel bloeien, begin het verval zich af te tekenen.

Is dat erg? Nee, ik vind van niet. Ik hou wel van dit seizoen. Al mag voor mij de zon zich wel wat minder aarzelend opstellen. Maar goed, dat is niet aan ons om te regelen.

Wat ik ik ook zo fijn vind, is dat het buiten zo heerlijk kan geuren. Naar mos, paddenstoelen, vochtige aarde. Ik hou van die geuren. Dus ook deze tijd zo nu en dan maar een flink stuk lopen. Goed voor mijn humeur en goed voor mijn lijf.

6 thoughts on “Herfst…

  1. Even leek het of het weer lente zou worden, madeliefjes doken op in het grasveldje voor mijn huis, ik zag de vlier in bloesem staan en in mijn achtertuintje verscheen er een bloemetje in mijn aardbeienplant en zelfs de bloembollen liepen al uit. Maar het lijkt er nu op de het toch echt herfst word.

Comments are closed.