Warm….

Nou ja…, had ik het helemaal nog niet over de warmte gehad. Want warm was het, de afgelopen dagen. Het kwik in onze kamer steeg naar 31,5 graden, een absoluut record. Wat deden wij? Nou, niet zo veel. Zitten, langzaam aan naar de keuken, koel water tappen en dan weer zitten. Lezen, computerspelletje spelen, lui zijn. Te warm om iets te doen. Zelfs koken vond ik een opgave, dus aten we vooral salades met veel groente. En ik haakte af voor de wandeling, zoals bijna iedereen van de wandelgroep.

Bron: Google foto’s

Maar eigenlijk vond ik al die heisa over de temperatuur een beetje overtrokken. We hebben natuurlijk ook genoeg tijd en te weinig zorgen om ons hier mee bezig te houden. Want toen de temperatuur het nu verbroken record haalde (23 augustus 1944) was er wel wat anders om je druk over te maken. Er was geen ijs te koop, geen stroom dus ook geen airco, weinig voedsel en slechts op bonnen te verkrijgen. En dan zijn er ook geen berichten over ouderen die met hun voeten in een koel waterbadje zitten en aan ijsjes likken. Geen foto’s van drukke zwembaden of strandmeertjes. Geen leuke plaatjes van frisse jonge meiden in een kekke bikini.

Wel was er een wrede bezetter in ons land, die weinig plezier toeliet. Die doodvonnissen liet uitvoeren, de bevolking onder de knoet hield. En dan wordt je interesse in de temperatuur danig bekoeld. Zelfs zonder airco. Want een vluchtige zoektocht in de kranten bij Delpher leverde op 24 augustus 1944 geen enkel bericht over het warme weer op. Dat is dus andere koek 😉

7 thoughts on “Warm….

  1. 40 graden is een beetje te, want je lijf kan de warmte niet meer kwijt. Ik ben gelukkig een makkelijker zweter, dus ik heb er niet zo’n last van.

  2. In Nederland zeurt men ietsje te snel over het weer! Bedankt voor de link naar die site, Els. Staat nu onder mijn favorieten.

  3. Natuurlijk was het warm en ja ook ik had er last van, maar er zijn altijd mensen die er nog meer last van hebben, mensen die in een rolstoel zitten of ziek op bed liggen en niet de vrijheid hebben om zelf een koude douche te nemen of iets te drinken te pakken of een ijsje, die afhankelijk zijn van anderen , anderen die hun best doen om het voor iedereen dragelijk te maken, maar afhankelijk zijn van tijd en geld. Dat doet me altijd weer beseffen dan we misschien iets te veel zeuren over iets waar we toch geen invloed op hebben. Dus gewoon wat rustiger aan doen en voldoende drinken.

  4. Haha, hier bij Appie was er paniek. De grote vrieswand was door de warmte gesneuveld. De ijsjes waren dus op de bon…

  5. Wow! Zo is het, we hebben genoeg voorzieningen om de hitte te overleven! De ijsjes zullen wel als zoete broodjes over de toonbank gegaan zijn.

Comments are closed.