Boom

Wanneer ik naar de metro loop, kom ik langs een flinke en mooie boom. Er staan in mijn wijk duizenden bomen, maar dit is een bijzondere. Het is een Liriodendron tulipifera ook wel “tulpenboom” genoemd. Hij bloeit op dit moment en de bloemen lijken een beetje op, ja juist, tulpen. Je moet natuurlijk wel even naar boven kijken om de gele bloemen tussen de bladeren te zien. Dat blad lijkt ook een beetje op een tulpenvorm en is nu mooi groen, maar verkleurt in de herfst naar prachtig geel. Het kan een flinke boom worden, zo’n 20 tot 30 meter hoog. Ik weet precies waar hij staat en kijk er altijd met extra aandacht naar. Toch mooi zo’n bijzondere boom in de buurt…!

6 thoughts on “Boom

  1. We hebben er ooit een gehad met prachtige bloemen. Hij stond achter werkplaats waar nu ons huis staat. ik vond het jammer dat hij niet kon blijven staan.

  2. Ik had er tot vorige week nog nooit eentje gezien, maar in Engeland zag ik er zelfs twee tijdens onze tuinenreis. Geweldig leuk, die bloemen.

  3. Ze zijn mooi.
    In de kloostertuin in Sint Agatha staat er een van ongeveer 140 jaar oud. Een reus.

Comments are closed.