Oud wordt nieuw…

Na het bibliotheekcollege wilden we graag nog wel wat meer zien over de bouwplannen in Rotterdam. We kennen de enorme gebouwen in Singapore, Hongkong en Japan. Maar hoe willen ze dat nou in Rotterdam inpassen? Dus gingen we zondag naar het oude postkantoor aan de Coolsingel. Eén van de gebouwen die niet gebombardeerd werden op 14 mei 1940. Gelukkig maar, want het is een prachtig art-deco gebouw. We waren er vroeger wel geweest, toen er nog loketten waren en ik er postzegels kocht. Maar na het vertrek van de PTT stond het leeg. Afgedankt, nutteloos. Zo nu en dan werd er nog wel eens iets georganiseerd, een winkel of show. Maar we vreesden dat de sloophamer er bruusk een einde aan zou maken. Gelukkig was dat geen optie. Maar de plannen om er een enorme toren met hotel en woonhuizen op te zetten riep ook weerstand op. Hierover vertel ik morgen.

Nu konden we in de grote fraaie hal maquettes en plannen bekijken over de toekomst van Rotterdam. Blijkbaar ligt die toekomst de bewoners na aan het hart, want er was, ondanks de hitte, grote belangstelling. Morgen vertel daar wat meer over.
(WordPress is overgegaan op een nieuwe lay-out. Ik moet daar nog erg aan wennen. Ik wilde een diashow hier zetten, maar dat lukte me niet. Het is dus gewoon een rijtje foto’s geworden.)

Fraaie binnenkomst
..als in een kathedraal
statige lampen
mooie mozaiekvloer..
mooie tegels
..maar ernstig beschadigd

9 thoughts on “Oud wordt nieuw…

  1. Herstel oud!
    En even over WP, ik zit nog steeds in de klassieke versie, gaat die eruit dan??
    Heb die nieuwe ook wel eens geprobeerd, maar ik vind het niks en ben snel weer teruggegaan.

  2. Het zou mooi zijn als ze dat in originele staat brengen en houden…

  3. Volgens mij is de optie ‘diashow’ niet meer mogelijk. Ik ben een tijd geleden al overgestapt naar het nieuwe systeem en het begint te wennen maar een verbetering is het niet.

  4. Och wat ben ik in het verleden vaak in dat postkantoor geweest. De laatste keer dat ik er was, was in oktober vorig jaar toen we in een van de portieken moesten schuilen voor een plotselinge bui. De toekomst van Rotterdam interesseert ons zeker nog wel, hoor. 😉

  5. Het herinnert me aan ‘het trauma van Dordrecht’, waar het prachtige postkantoor zomaar werd afgebroken. Voor niks. Ja voor de nieuwe tijd

Comments are closed.