Oud en nieuw

Toen ik van de plannen hoorde om op het mooie postkantoor op de Coolsingel een groot flatgebouw te plaatsen, stonden mijn haren meteen overeind. Nee, dat zou toch zonde zijn. Maar nu ik gezien heb wat er komt, ben ik toch minder sceptisch. Allereerst blijft het postkantoor in zijn volle glorie bestaan. Niks slopen, maar renoveren dan wel restaureren. En het blijft voor het publiek toegankelijk. In wat nu de grote hal is, komen winkels en horeca. Op het plan zag het er mooi uit, met glans en verfijnde smaak. Of dat allemaal ook werkelijk zo uit zal pakken, blijft nog ongewis. Maar laten we hopen op een goeie afloop. Hoeveel het allemaal gaat kosten weet ik niet. Niet weinig, maar zo blijft in ieder geval een stukje kostbare historie in Rotterdam bewaard.

In de toren die op de binnenplaats gebouwd zal worden, komt een hotel en ook appartementen. Met prachtige raampartijen, speels en aantrekkelijk. Veel licht en lucht. De ruimte onderin blijft ook voor iedereen toegankelijk en komt de ingang naar het hotel, dat de eerste verdiepingen van die toren zal beslaan. Ik vond het beslist geen gek idee. We zullen er aan moeten wennen, want hoogbouw blijft onvermijdelijk. Wie zulke mooie appartementen zal kunnen betalen….? Tja, er zal altijd wel een “happy few” zijn. Maar een nachtje slapen in dat hotel, ach wie weet…?

6 thoughts on “Oud en nieuw

  1. Leuk dat jij er ook was. Ik ben benieuwd of je ook die foto hebt gezien zoals het er dan naast het stadhuis uit zou komen te zien. Dan schrik je toch. Inhoudelijk kan ik er niet over oordelen hoe je er kunt wonen en hoe duur, maar ik denk dat dan meer ruimte beschikbaar blijf elders waar misschien wel gewone woningen voor gewone prijzen op kunnen worden gebouwd.

  2. Het doet me een beetje denken aan wat ze met het postkantoor in Amsterdam (achter het Paleis op de Dam) hebben gedaan. Maar daar is dan geen hotel en geen toren. Je houdt ons wel op de hoogte? 😉

  3. Ik bekijk het op een iets andere manier. Als je mensen hebt die in zo’n gebouw willen wonen vind ik het super. Reken maar eens uit wat je aan grond nodig hebt om daar allemaal conventionele woningen voor te bouwen. Buiten het synergie effect in de nutsvoorzieningen.

Comments are closed.