Over de dijk…

afsluitdijkIn 2017 fietste onze zoon over de Afsluitdijk, als onderdeel van een “Rondje Nederland” en kort geleden wandelde Marthy er overheen. Een lange rechte dijk, met aan weerszijden water. Een bijzondere ervaring, hoorde ik.
En nu zal dat binnenkort niet meer kunnen, want er moeten allerlei werkzaamheden aan die dijk gedaan worden. Je kunt er wel overheen, in een bus en je fiets kan mee. Maar voor de rechtgeaarde fietser is dat geen alternatief.
Ik heb geen idee hoe die werkzaamheden er uit gaan zien, maar is het anno 2019 niet mogelijk een soort van noodfietspad te maken? Voor gemotoriseerd verkeer kan dat doch ook?
Zoon zal er niet om malen, maar andere fietsers zullen het beslist niet leuk vinden. Moeten ze hun plannen de komende drie jaar opschuiven…

4 thoughts on “Over de dijk…

  1. Lijkt me toch ook wel mogelijk om voor fietsers wat te regelen. Met een auto heb je andere mogelijkheden.

  2. Ik hoorde op de radio gisteren een man die als doel had om het rondje IJsselmeer 1000 keer te fietsen, en die zag zijn plannen nu gedwarsboomd, ik geloof dat hij nog zo’n 23 rondjes te gaan had. En dat haalt hij niet voor 1 april 😀

Comments are closed.