Ze weten alles…

belastingAl vele jaren doe ik de belastingaangifte.
Niet dat Leo dat niet zou kunnen, maar ik vind het gewoon minder vervelend om te doen. Vroeger, ja vroeger, was het een hele klus. Eerst alles uitzoeken, loonstroken, nota’s, bankafschriften. Daar was ik wel een avond mee bezig. Formulieren die met de hand ingevuld moesten worden. Dan een kladje maken en daarna tikte ik de aangifte op de schrijfmachine uit.
Maar het werd steeds gemakkelijker.
De eerste keer vond ik het nog een beetje griezelig om alles digitaal te doen, nu is het zo vanzelfsprekend. En wat moet je nog invullen? Bijna niks, want alles weten ze al van je. Hoeveel je verdient, spaart, hoeveel hypotheek je hebt en wat je huis (volgens de belasting) waard is… alles! En aftrekposten zijn er ook niet veel meer.
Het is nu een fluitje van een cent. En voor dit jaar gelukkig ook al weer klaar!

5 thoughts on “Ze weten alles…

  1. Toch zijn er nog veel mensen waarvoor het geen fluitje van een cent is. Mijn man doet dit klusje voor ongeveer 130 huishoudens. Hij is er druk mee dezer dagen. Maar wel heerlijk dat jij het zelf kunt. Ik moet er niet aan denken (en hoef dat dus ook niet ๐Ÿ™‚

  2. Die van ons is dankzij mijn vrouw al op de eerste dag de deur uitgegaan…

Comments are closed.