Icoon

De Hef-001Al wandelend zagen we diverse malen dit Rotterdamse icoon: de Hefbrug, of op z’n Rotterdams kortweg De Hef. Nog ouderwets met klinknagels gemaakt, stoer symbool van onze stad. Want Rotterdam heeft niet alleen de Euromast en de Erasmusbrug. Er zijn nog zo veel andere markante gebouwen en objecten te vinden.
De Hef-002
De Hef is niet meer als spoorbrug in gebruik, maar is wel een Rijksmonument. Maar vooral is het een markant punt in de stad. Goed te zien vanaf de Erasmusbrug en meer dan vele malen gefotografeerd. Ach, laat ik er dan ook nog maar een fotootje tegenaan gooien 😉

6 thoughts on “Icoon

  1. Het is inderdaad een icoon voor de stad. Dat waren hier de mijnen ook, maar alles wat daaraan herinnerde moest zo snel mogelijk worden afgebroken.

  2. Heel goed dat ze die goeie ouwe Hef hebben behouden. Hij hoort er gewoon bij. Je kunt wel een fotoserie gaan maken over markante gebouwen in Rotterdam. Leuke wandeldoelen ook.

Comments are closed.