Kinderstoel

kinderstoelMoe van het zoeken streek ik even neer aan de leestafel bij de koffiehoek in Boekhandel Donner. Met een kopje thee bladerde ik alvast mijn nieuwe boekje door. Je zit daar heel gezellig, met het geroezemoes van alle klanten om je heen en toch lekker rustig, een beetje verscholen in een hoekje. Toen ik mijn stoel wilde bijschuiven, viel mijn oog hier op. Wat een leuk en lekker nostalgisch exemplaar. Niks modern, maar een ouderwetse  kinderstoel. Die duidelijk nog vaak dienst doet.
Ik keek nog eens naar het andere meubilair en wist het meteen. De inkoper bij Donner kijkt natuurlijk ook vaak naar Drew Pritchard. Niks nieuwe en zielloze kunststof meubelen uit een digitale catalogus, maar gewoon lekker kringloopwinkels afstruinen en voor een prikkie op de kop tikken. Weggooien is zonde. Super hip toch, die vintage? En ook nog beter voor het milieu, dus lekker groen bezig…! 😉

8 thoughts on “Kinderstoel

 1. Hoe leuk zou het zijn als meer winkels dat deden. Al vrees ik dan wel dat de prijzen van 2e hands flink omhoog gaan. Bij ons in Zwolle zijn er een aantal winkels bijgekomen die zogeheten vintage en retro spulletjes verkopen die je bij de kringloop nog voor een paar euro kunt kopen, maar bij deze winkels betaal je er de hoofdprijs voor.

 2. Zelf heb ik ook in een dergelijke stoel gezeten en na mij, onze kinderen. Het onderstel kan nog uitgeklapt worden waardoor de stoel lager staat en er een groter ‘werkblad’ ontstond.

 3. Inderdaad, ik kan me herinneren dat daar vroeger een potje in paste. Het potje zat aan de onderzijde. Het plankje met de twee gaten was om de opening van het potje af te sluiten

 4. Hier ook twee hoge houten stoeltjes voor de jongens.
  Marktplaats.
  1 zwarte voor bram, want dat is het donkersteblauw dat hij kent 🙂
  En een oranje voor Max, zijn lievelingskleur.
  Zelf geschuurd en gespoten.

Comments are closed.