Druk…..

Gisteren gingen Leo en ik weer een keertje naar de IKEA. Ik had dringend behoefte aan een schaaltje en ook moesten de matrasbeschermers vernieuwd worden.
En ja, dan loop je die hele winkel door en zie de meest leuke en handige gadgets voor een habbekrats. Maar nee, ik liet me alleen verleiden om nieuwe dekbedhoezen te kopen. Ja, daar moeten dan ook hoeslakens en extra slopen bij. Dus al met al was het toch een aardige tas vol 🙁 Maar dat was niets vergeleken bij de enorme ladingen opbergdozen die sommigen op hun karretje hadden geladen. Ik vroeg me af wat ze allemaal op te bergen hadden. Maar dat durf je natuurlijk niet te vragen….
IkeaWe hadden het naar ons gevoel goed gepland. Niet in de vakantie, niet tijdens de uitverkoop, niet op woensdagmiddag. Zo lopend door de winkel viel ons de drukte nogal mee, maar bij de kassa kwamen we in een andere wereld. Was dit IKEA of waren we getransponeerd naar Schiphol of de Efteling, op een topdag? Zigzaggend werd de rij geleid, waarna telkens op een scherm het nummer van een vrije kassa verscheen.
Oh, in wat een consumptie-maatschappij leven we toch. Gelukkig let IKEA op het milieu: op het toilet is alleen koud water voorhanden. Tja, alle beetjes helpen nietwaar? Wel weer jammer: bij het restaurant liggen stapels pakjes met drinken, compleet met plastic rietjes.

6 thoughts on “Druk…..

  1. Bij aankoop van een kerstboom in december in Ikea ontvang je een actiepas ter waarde
    van 19 euro. Deze actiepas is te gebruiken voor je volgende aankoop in de periode van
    maandag 7 januari 2019 tot en met zondag 3 februari 2019. Na deze datum vervalt de waarde. Daarom was het zo druk natuurlijk.

  2. Grappig toen ik laatst met mijn dochter bij Ikea was , hadden wij het daar ook over. Je zag echt mensen lopen met karren vol opbergdozen. Wij waren er omdat mijn dochter een paar Ikea kasten van het werk had gekregen en mijn dochter een speciale kattendoos wilde hebben die daarin past en wat keukenspulletjes die ze nog niet had. Ikzelf ben juist aan het opruimen geslagen omdat er bij mij opbergbakken kapot waren gegaan en ik die niet wilde vervangen door weer nieuwe opbergbakken , die bakken stonden opgeslagen in mijn beperkte berging en waren in sommige gevallen al een paar jaar niet eens open geweest , laat staan dat ik de spullen eruit gebruikt had.

  3. Wij wonen hier maar een paar kilometer van de Duitse en Belgische grens. De Ikea ligt 5 minuten van ons af, maar is altijd afgeladen met onze Euregioburen. Opbergdozen voor de kerstspullen gaan natuurlijk als zoete broodjes over de toonbank…

  4. Veel te drukke winkel voor een ultieme plattelandse als ik ben. Ik krijg elk jaar de gids en die kijk ik dan wel graag door. Ze hebben inderdaad erg leuke opberghandigheden, maar dan moet je wel wat op te bergen hebben 🙂

  5. Net als jullie komen we er af en toe voor een kleinigheid en iedere keer zijn we weer verbaasd over de drukte daar. We zijn er deze winter nog niet geweest maar ik heb nog wel een paar matrasbeschermers nodig, haha.

Comments are closed.