Vegetarisch koken

Ergens in het begin van de jaren 70 bezochten Leo en ik een lezing over De Kleine Aarde. Het was voor ons het begin van een periode vegetarisch koken. Dat viel toen nog niet mee, want kookboeken waren er niet zo veel over dat onderwerp. Niet alle recepten waren even lekker of vielen bij ons en de kinderen in de smaak. En het eten had toen toch wel een hoog “geitenharenwollensokken-gehalte”. Dat vond in ieder geval de buitenwacht, zodat wij toch regelmatig vlees aten. En dat werd in de loop der tijd jammer genoeg steeds meer. Maar de laatste tijd neig ik weer meer en meer naar vleesloze maaltijden. Alle voedsel-schandalen maken vlees eten steeds minder lekker. En vlees is veel meer milieubelastend dan plantaardig voedsel.
smakelijkedruppels.jpgNu zijn er kookboeken met vegetarische recepten te over. Maar tussen al die boeken steekt het kookboek van Michiel van Zuijlen er echt bovenuit. Het werd afgelopen zondag tijdens een heel gezellige bijeenkomst gelanceerd. Er staan vijfentwintig heerlijke recepten in, die niet al te veel werk en tijd kosten. Eerlijke gerechten die een lust voor het oog zijn en de tong strelen. Dat konden we bij de presentatie proeven 😉
Mijn exemplaar ligt al klaar in de keuken. En een aantal recepten zijn al genoteerd en komen dit jaar op tafel bij het kerstdiner.
Het boek is te bestellen via deze website. Wil je alvast eens wat recepten proberen, kijk dan op deze Facebookpagina.

8 thoughts on “Vegetarisch koken

  1. Misschien bestel ik het, ik denk nog.
    Ik kook ook gewone maaltijden zonder vlees, gebakken aardappelen met sla, veg.erwtensoep, (appel-)pannekoeken met stroop enzovoorts. Puddinkje toe.
    Heerlijk.

  2. Vegetarisch is gewoon erg lekker. Wij hebben nog steeds vijf maaltijden van HelloFresh elke week en zeker drie ervan zijn dan vegetarisch. Zoveel variatie. Ik ben zeker niet tegen vlees eten, maar dan wel van dieren die in ieder geval een goed leven hebben gehad. Er komt vast wel een lievelingsrecept uit dit boek op jouw weblog, Els?

Comments are closed.