Lange hete zomer

Longhotsummer-001De titel van dit blog verwijst niet naar deze lange, hete en vooral droge zomer. Maar gaat terug naar ongeveer 1965, mijn pubertijd. De tijd van mondjesmaat zwart/wit TV kijken, samen met mijn moeder.
Donderdagavond ging mijn vader altijd kaarten. Mijn moeder en ik zetten dan koffie, namen er iets lekkers bij en keken naar “The long hot summer”. Longhotsummer-002
Allebei waren we weg van de hoofdrol-speler Roy Thinnes, die de rol van Ben Quick vertolkte. Het was een serie gebaseerd op een verhaal van William Faulkner. We vonden het spannend, met veel amoureuze verwikkelingen, stoere mannen en mooie vrouwen. Maar doe het precies ging, weet ik niet meer.
Ik geloof nog wel eens een boek van Faulkner geprobeerd te hebben. Maar dat was me toch te moeilijk toen. Misschien dat ik er nu wel meer van zal begrijpen en zal waarderen.

9 thoughts on “Lange hete zomer

 1. Mijn eerste jaar op de middelbare school, volgens mij hadden we toen nog geen TV.

 2. Ik zat toen een jaar in Zwitserland. Daar keken ze alleen maar naar operettes.
  Thuis bij mijn moeder was geen tv.
  De eerste tv kreeg ik op kamers in 1968.

 3. Fijn zo’n herinnering, ma en dochter gezellig samen op de bank tv kijken. De naam Ben Quick en ook de foto zegt me vaag wat. Wij hadden in 1959 al televisie, hij kwam op mijn zevende verjaardag daarom weet ik het nog zo goed, maar ik kan me deze serie toch niet herinneren. We hadden het gisteren over de goeie series The Aphrodite Inheritance en Who pays the ferryman. Maar die kwamen veel later, ik denk ergens in de zeventiger jaren. Kun jij je die nog herinneren, Els.

 4. Spannend, dat vonden we het vroeger al gauw.
  Wij hadden nog geen tv, voor de Onedin Line gingen we nar een zus.

 5. Wij hadden denk ik nog met geen tv toen dit werd uitgezonden. Maar die titel… die komt me zo bekend voor. Niet van het boek, dat ken ik niet, maar waar dan wel van?

Comments are closed.