Warm

Wat is het warm… en droog…. Net zo warm en droog als in 1976. Weet je dat nog? Ik herinner het me nog als de dag van gisteren omdat in dat jaar onze oudste geboren werd. We woonden toen nog op een flat en als kersverse moeder vatte ik mijn taak heel serieus op. Ik stond al vroeg op, om half zeven. Kindje verschonen, flesje geven, even knuffelen. En dat deed ik dan op het balkon, waar het om die tijd nog redelijk koel was.
Ik ben een avondmens, dus dat vroege opstaan eiste al snel zijn tol. Met de baby tegen mij aan sukkelde ik vaak in slaap. Kind vond dat niet erg, en samen sliepen we heerlijk verder. Ach…. zoete herinneringen….

 

 

8 thoughts on “Warm

  1. Dat was mijn zwaarste zomer ooit. We verhuisden op 26 juni met drie kleine kinderen waarvan de jongste 3 maanden naar een volkomen vreemd dorp, ik kende er niemand. We namen daar een winkel over en de man had het alleen maar druk, ik moest veel zelf opknappen. Maar we zijn goed opgevangen in dat dorp en ik wil er nooit meer weg.

  2. O ja, dat weet ik nog heel goed.
    Maar de zomer van nu gaat, denk ik, wel langer duren. Begonnen mei…

  3. Ik moet zeggen dat ook mij die zomer niet echt in het geheugen is gegrift.

  4. Nou en of ik me die zomer nog goed herinner. Het was een heel pittige zeg maar. Overdag werken in een snikheet want niet airco kantoor midden in Rotterdam, dan in de file naar huis om daar in een snikhete flat terecht te komen. Het duurde maar en het duurde maar. Ik had het eigenlijk alleen ’s morgens vroeg naar mijn zin, want ook toen kon ik er niet goed tegen.

  5. Ik herinner mij het nog heel goed want ik kreeg die zomer ons tweede kind. Met een peuter om me heen en wonend op een bovenhuis was die zwangerschap een warm klusje. Maar ook een van zoete herinneringen.

  6. Nee, ik weet er niks meer van. Ik had natuurlijk wel lang vakantie, dus ik zal wel weg geweest zijn.

Comments are closed.