Natuur in de stad

Natuur-in-de-stad-courgetteJa, zo kan het natuurlijk ook. Geen sierbloemen zaaien, maar nuttige gewassen telen vlak onder je eigen raam. En als je dan van vakantie thuis komt ontdekken dat je binnenkort weer een recept met courgette moet verzinnen. Deze foto mocht ik van Michiel van Zuijlen gebruiken. Hij zaaide namelijk courgette in zijn geveltuintje. Niet verwonderlijk, want hij bedenkt regelmatig heerlijke vegetarische recepten en publiceert die op FB in “Smakelijke druppels op een gloeiende plaat”.
Ik ben benieuwd wat hij van deze courgette in spé gaat maken. Misschien wel een recept uit zijn kookboek, dat binnenkort verschijnt. Ik blijf het op de voet volgen…

9 thoughts on “Natuur in de stad

  1. Leuk idee.
    Ik heb de pitten van een flessenpompoen geplant en zit nu al te peinzen wat ik met de oogst ga doen ……

  2. Dit doe ik al. Heb een goede staafmixer. Maar ik wil wat variatie.

    Al die stamppotten. Heb er zo genoeg van. En als ik het heel makkelijk wil maak ik een lekkere rauwkost salade voor mezelf en hij een flesje voeding. Die trouwens niet te drinken zijn vind ik.

  3. Een heel apart voortuintje op deze manier, ik hoop dat hij ze zelf kan plukken en niet iemand anders ermee aan de haal gaat..

  4. Kun je de groenten die je kookt niet met een staafmixer klein maken. Zo verdwijnt er bij mij heel veel in de soep.

  5. Ik heb me opgegeven voor de groep. Hoop dat hij ook recepten geeft voor groenten die ik wat fijner kan maken. Mijn man heeft een Barrett slokdarm. de opening tussen slokdarm en maag is nog maar ongeveer de helft van wat het moet wezen. Heel veel maaltijdsoepen dus. Nu hoop ik op meer recepten.

Comments are closed.