Hotel New York

Dit jaar bestaat Hotel New York in Rotterdam 25 jaar. Al die jaren is het een heel geliefde plek in Rotterdam. Voor een kopje koffie, een high tea, een borrel na de wandeling, een drankje met vrienden of collega’s.
En je kunt er ook slapen. Nou ga je normaal gesproken niet zo snel een nachtje in een hotel in je eigen woonplaats doorbrengen, maar toch hebben wij dat gedaan. Toen we 20 jaar getrouwd waren, dus ook al bijna 25 jaar geleden, hebben Leo en ik daar de nacht doorgebracht. We checkten in met een klein koffertje, dronken er een wijntje en dineerden er. En sliepen we ook op die hotelkamer? Nou, het was een hele zwoele zomeravond en we hebben uren staan kijken op het balkon. Want onze kamer was een voormalige directiekamer, met fantastisch uitzicht. En slapen vonden we eigenlijk zonde van het geld. Maar het leverde wel een mooie herinnering op.
Nadien zijn we er nog vaak geweest. ’s Zomers is het terras een echte aanrader en ook tijdens de Wereldhavendagen strijken er heel veel mensen neer. En al staat het nu tussen de wolkenkrabbers en lijkt het al lang niet meer zo imposant als toen het alleen stond, het is nog steeds een unieke plek in Rotterdam.

5 thoughts on “Hotel New York

  1. Ik ben blij dat het een Rijksmonument is en behouden blijft. Het is zo bijzonder sfeervol. Vanaf de zaak konden we het gebouw zien staan en andersom (-:
    Binnenkort trakteer ik m’n dochter eens op een lunch in Hotel NY. Ik heb ervoor gespaard, haha!
    Fijn weekend.

  2. Ook wij komen er met een zekere regelmaat en samen met met zussen heb ik er ook eens een nacht doorgebracht. Er stonde mega-brede bedden in de hotelkamers, herinner ik me nog. Mijn schoonvader heeft gewerkt op de Holland-Amerika lijn dus er ligt ook nog wat familiehistorie op deze mooie plek.

Comments are closed.