Film

“Darkest hour” stond voor Leo en mij hoog op de lijst van films die we wilden zien. Vrijdag gingen we er naar toe en we zaten ruim twee uur met uiterste aandacht te kijken.
Ondanks alle tegenwerpingen, ondanks de hopeloze positie waarin het Engelse leger zich bevindt, ondanks alle argumenten om toch maar vooral vredesonderhandelingen te starten, gaat Winston Churchill door. Soms tegen beter weten in, op onorthodoxe wijze. De geschiedenis heeft ons geleerd dat hij uiteindelijk het gelijk aan zijn kant had.
Gary Oldman is Churchill, compleet met sigaar, bolhoed en vlinderdas. Aanrader!

 

3 thoughts on “Film

  1. Het had weinig gescheeld of Winston Churchill was nooit beroemd geworden. Ik heb z’n biografie gelezen en wat me vooral is bijgebleven is zijn enorme gevoel voor humor. En gevatheid. Lijkt me een goeie film!

  2. De tijd heeft geleerd dat hij gelijk had, maar het had ook zo maar eens anders kunnen zijn. Lijkt me een mooie film.

Comments are closed.