Prijzen

Ja, ja, ik weet het wel. De economie moet draaien, er moet geld verdiend worden, bla bla bla. Maar soms vraag ik me af hoeveel geld er verdiend wordt.
Een kopje koffie thuis kost maar een schijntje, maar buiten de deur moet je er zeven of acht maal zo veel voor betalen. Soms gaat de prijs nog meer over de kop. Dus leg je zo 2,75 of 2,90 neer voor een kopje koffie. Als die koffie je dan netjes geserveerd wordt, heb ik daar ook wel begrip voor. Maar als je diezelfde koffie moet halen aan de bar, je de suikerstaafjes en melkcupjes zelf moet graaien uit een grote bak, moet zoeken naar roerstokjes, dan vind ik zo’n kopje beslist aan de prijzige kant. En ik schrijf kopje, maar meestal gaat het dan om een (kartonnen) bekertje en is een koekje erbij ook slechts tegen flinke betaling te krijgen.
Op Schiphol maken ze het helemaal bont. Afgelopen zaterdag moest daar voor een simpele beker koffie 3,95 betaald worden. De sandwich (twee bruine boterhammen met kaas en slap blaadje sla) koste 5,95. Die prijzen staan in generlei verhouding tot de service die erbij zou moeten horen. En ik vraag me dan altijd af hoe het mogelijk is dat je, in het buitenland, voor minder geld wel een echt kopje koffie en meer service krijgt.

5 thoughts on “Prijzen

  1. Schandalig, die prijzen voor de koffie hier. Voor een goed espresso betalen we, wel bij ons in de buurt, niet in Parijs, € 1,10 en dat serveren ze ook nog op het terras.

  2. Belachelijk dat er zoveel geld voor een “kopje” koffie gevraagd wordt. Bij Starbucks is het net zo erg als op Schiphol. Er is maar één oplossing: niets bij ze kopen…

  3. Daarom dronken we graag koffie langs de snelweg.
    Meestal vers gemalen, redelijke prijs, flinke bekers en smakelijk. Daar namen we de zelfbediening wel voor lief.
    Hoe het nu is weet ik nier, ik ben al lang net meer op de snelweg geweest

Comments are closed.