Teruggevonden

Gek, dat sommige beelden zo blijven intrigeren. Zoals die melkwinkel op de Oude Binnenweg in Rotterdam, waar ik al eerder over schreef. Rotterdam heeft niet zoveel oude gebouwen meer, zeker niet in het centrum. Misschien komt het daardoor.
In ieder geval weet ik nu dat die winkel er al was, toen mijn moeder een klein meisje was. Dat maak ik op uit deze foto, die dan wel niet gedateerd is, maar waarvan ik denk dat ie zo rond 1910 gemaakt is. Dit soort kleding herken ik van oude foto’s. Eén van die kinderen zou zo maar mijn moeder of een tante kunnen zijn. Dat kan ik niet bekijken, maar op de achtergrond is die melkwinkel in vol ornaat nu goed te zien… 😉

Bewaren

5 thoughts on “Teruggevonden

  1. De Binnenweg en de Mauritsweg ken ik goed. Ik kwam er tien jaar lang op werkdagen altijd langs. Het is een prachtige buurt met oude huizen. Vroeger was de Witte de Withstraat een straat die je als fatsoenlijk mens vermeed maar die nu helemaal is opgebloeid.
    De melkwinkel heb ik nooit gekend. Ik herinner me wel een kaaswinkel waar ik met mijn moeder vaak kwam. Daar werd ook melk verkocht.
    Leuk, zo’n oude foto. Daar houd ik van.

Comments are closed.