Airfryer

airfryer

bron: Google

Overal duiken ze op, de airfryers waarin je zonder al te veel vet kunt frituren. Op zich niks mis mee, want al dat vet is niet echt gezond.
Maar dan lees ik op Facebook een recept voor boerenkoolstamppot uit zo’n apparaat. Dit zou je nodig hebben voor 2 porties: 400 gram aardappelschijfjes, 300 gram boerenkool, 500 gram magere spekblokjes, 3 eetlepels mosterd, 250 ml magere room, 3 eieren en 1 rookworst.
Wij hebben zo’n apparaat niet, maar zouden we het wel hebben, dan maakte ik toch van z’n leven niet dit gerecht.

Want met z’n tweeĂ«n 500 gram vlees plus een rookworst en maar net 300 gram groenten verorberen, dat lijkt me niet echt een gezonde maaltijd. En wat is in hemelsnaam MAGERE room? Het vet druipt er aan alle kanten vanaf.

Nee, ook zonder Airfryer maak ik lekker eten klaar. Met veel minder vet, ook minder vlees en zeker met beduidend meer groente!

Bewaren

2 thoughts on “Airfryer

  1. Ik heb hem wel maar zou het niet in mijn hoofd halen dit gerecht er in te maken. Trouwens ook niet zonder het apparaat, 500 gr spekjes, zijn ze gek!
    Ik maak af en toe wat patatjes klaar in de Air fryer, meestal samen met een groot bord salade met noten en fruit. Lekker!

  2. Fijn, nog iemand die niet valt voor dit soort apparatuur. Gewoon bakken en koken met pannen. Ik hou d’r van.

Comments are closed.