Recept

Soms lees je ergens een recept en denk je “Ja, dat ga ik maken”. Dat gebeurde mij enkele maanden geleden, maar het resultaat viel ons een beetje tegen. Ik maakte toen bloemkool met witte bonen puree. De smaak was goed, maar het gaf Leo een beetje te veel de indruk van een potje Olvarit. Toch laat zoiets me dan niet met rust en toen ik afgelopen week een flink stuk (zo’n 200 gram) bloemkool over had, bedacht ik dat ik toch nog eens…. Dan zoek ik nog wat op Google en geef er vervolgens een eigen twist aan. En nu vond Leo het wel lekker en helemaal geen baby-eten. En dus kreeg het restje een eervolle vermelding. Dit is ongeveer wat ik er mee deed:

Restje bloemkool (ca. 200-250 gram) in niet al te grote roosjes
klein blikje witte bonen
1-2 teentjes knoflook, klein gesneden
scheutje (olijf) olie
flinke eetlepel grove mosterd
 bloemkoolpuree

Kook de bloemkool beetgaar, giet af en doe alle ingrediënten in een mengkom en mix met de staafmixer of keukenmachine tot een puree. Hoe fijn of hoe grof bepaal je zelf.

Dit is een bijgerecht en ik gaf er gebakken aardappeltjes, salade en worstjes bij.

EET SMAKELIJK!!

Bewaren