Zomaar

 

Zomaar zitten in de zon, die zich nu van zijn beste en warme kant laat zien.
Heerlijk, met naast me een lekker kopje koffie en een krentenbol. Met een boek om te lezen en om me heen de geluiden van druk doende vogels. Daar zit een koolmees luidruchtig te piepen, op het hek zoekt een merel naar nog meer strootjes en pluisjes om zijn nest te bekleden. Bij de buren bloeit de magnolia en hier vertoont de sierappel al wat kleur. De duiven koeren op de pergola. Zomaar, midden in de week. Mmmmm, puur geluk.
 

Niet iedereen is zo lui als ik. Er zijn wat buren druk in de weer met hogedrukspuit of schuurmachine. Verderop wordt getimmerd en ik ruik vagelijk een verfgeur.
Maar ik laat me niet gek maken. Er ligt nog genoeg werk om af te maken, dingen om over op te winden. Maar dat moet even wachten. Ik moet eerst genieten van de lente.

2 thoughts on “Zomaar

  1. Hier spreekt een tevreden mens. Ga door met genieten, Els. Het duurt nog maar even, straks gaat het weer kouder worden.

Comments are closed.