Boek

Nu ga ik er eens op uit, zei Jac. P. Thijsse. En zijn verhalen zijn nu uitgegeven, want dit boek bevat de wandeldagboeken van 1884 tot 1898.

Het is geen boek om uren in te lezen. Eigenlijk is het een wat droge opsomming van wat Thijsse tijdens zijn wandelingen tegenkomt. Geen gelikt verhaal dus.

Maar wat een oog voor de natuur had die man. En wat zag hij toen veel langs de weg. En ja daar horen natuurlijk afbeeldingen bij. En ook daarin is het boek ruim voorzien. Van diverse illustratoren staan er plaatjes van. Sommige zijn heel bekend, andere weer wat minder. Maar in zwart/wit of in kleur, ze laten zien wat er eind negentiende eeuw allemaal te vinden was in Nederland.

En oh ja, toen ook al was het op rare tijden heel koud of heel warm. Want ook dat schreef Thijsse toen al op.

Echt een boek om cadeau te krijgen, dat had oudste goed gezien. En een heerlijk boek om regelmatig op te slaan en weer verder te kijken.

5 thoughts on “Boek

  1. Ook hier een fan van Jac.P.Thijsse. Wat geeft hij ons veel te zien, nu kijk je met andere ogen naar de natuur. In deze tijd van internet en alles snel, snel, lijkt alles saai; maar hij heeft echt wat te vertellen!

  2. Lijkt me ook een lastig boek om te lezen, maar wel leuk om te lezen hoe het er toen aan toe ging in het leven.

  3. De titel vind ik heel uitnodigend en gezellig klinken. Dit lijkt me zeker een inspirerend boek om zelf ook beter om me heen te kijken als ik buiten ben.

Comments are closed.