Geen kwaliteit

Wat is kwaliteit? Voor mij in ieder geval niet meer te vinden bij een krant als De Volkskrant.

Want als je schrijft “De mysterieuze oversterfte die ook na corona blijft aanhouden, scheelt de overheid 270 miljoen euro per jaar aan AOW-uitkeringen” en dat benoemt als GELUK, dan ben je toch echt een journalist van likmevestje en heeft de redactie daarna ook nog zitten slapen.

Waardoor die oversterfte na corona veroorzaakt wordt, is nog steeds niet opgehelderd. En het lijkt wel of het een raadsel moet blijven.

Telkens weer uitvluchten en onderzoeken die stelselmatig worden gedwarsboomd. Ook de onderzoeksjournalisten van De Volkskrant houden zich in deze afzijdig.

Alleen al in 2022 stierven er meer dan 14.000 mensen meer dan verwacht. Die oversterfte betreft dus duizenden mensen. Hun nabestaanden moeten verder met het verdriet.

Zij kunnen dus lezen dat het minder uitbetalen van AOW-uitkeringen als gevolg van al die overlijdens “geluk” is.

Ik vind dit meer dan stuitend. Nee, daarmee heeft de Volkskrant voor mij afgedaan. In die krant wil ik zelfs geen vissenkoppen meer verpakken.

8 thoughts on “Geen kwaliteit

  1. Dit is stuitend slecht. Wat de laatste jaren veranderd is het denken aan een ander, de mens en dan vooral de jongere generaties (de mijne ook) is meer met zichzelf en sociale media bezig dus weinig bezoek aan oma. Daarnaast ouderen moetenmeer thuis blijven dus worden dingen ook niet vlot ontdekt. Daarnaast veel qua behandelingen is uitgesteld en alles is heel dur geworden dus mensen steen zelf ook dingen uit. Het is de economie en ook de slechte luchtkwaliteit maar bovenal een prutkrant.

  2. Schandalig, als het overlijden van mensen een geluk wordt genoemd. Dan zijn ze wel diep gezonken.

  3. Die oversterfte is redelijk te verklaren als je er goed over nadenkt. Al zijn het maar de uitgestelde behandelingen en de stress, maar er is nog veel meer te noemen.
    Geen krant kan mij meer boeien. Het is óf rellerigheid óf domweg kopiëren of erg gemakzuchtige, soms gewoon stomme journalistiek. Zie jouw voorbeeld hierboven.
    Het beste is om artikelen door onafhankelijke mensen geschreven te lezen op internet. Wij lezen bijv. Wynia’s week. Je hoeft het niet met alles eens te zijn en ook zijn er onderwerpen die je niet aanspreken, maar het zijn wel gedegen en goed uitgediepte verhalen. Vaak geschreven door niet de minsten zoals hoogleraren en andere deskundigen op een bepaald gebied. Geen rare platte lulkoek in ieder geval. Daar geven wij ons geld niet aan uit.

  4. Dit is inderdaad wel heel ‘ongelukkig’ geformuleerd. Toch is er voor mij maar één krant die ik absoluut niet wil lezen en dat is de Telegraaf.

  5. Dit oneerbiedige artikel uit de quasi kwaliteitskrant vind ik op z’n zachtst gezegd een vorm van onbeschaamde journalistiek.

  6. Ik lees al jaren geen krant meer en probeer mijn informatiebehoefte van meerdere kanten te halen en daar mijn conclusies op te baseren.

Comments are closed.