Wandelen

Vorige week, toen de 4-daagse zou beginnen maar een dag werd opgeschort vanwege de hitte, waren wij in Drenthe.

Ja, het was warm, ongetwijfeld. Maar wat werden we beroerd van al die ongelofelijk opgefokte berichten over de warmte. Alsof het nog nooit boven de 30 graden was geweest.

Je kon geen krant lezen, radio beluisteren of tv bekijken of er werd over de hitte en het hitteplan en de daaruit volgende gele, oranje en rode codes gepraat. En het leek wel of iedereen zijn oren er naar liet hangen. Want de wegen waren stil, de terrassen leeg.

En wat deden wij? Wij hadden al in Rotterdam besloten dat we lekker zouden gaan wandelen. Natuurlijk geen 40 kilometer, maar ja, zulke afstanden lopen we sowieso niet. We hadden een leuke wandeling gevonden, waar je in snel tempo wel in een krap uurtje mee klaar zou zijn. Maar waarom haasten? We liepen op ons gemak, aten wat en dronken ons flesje water leeg op een bankje in de schaduw. We hebben genoten van de rust en de stilte.

Slechts twee mannen trotseerden ook die “vreselijke hitte”. Ook zij leken niet al te veel onder de indruk.

9 thoughts on “Wandelen

 1. Ja, overdrijven is een kunst.
  En door de media word je overspoelt met allerhande berichten.
  Je kunt er natuurlijk voor kiezen ze niet te lezen, maar dat is best lastig soms.

 2. Mooie foto’s. Geloof dat ik binnenkort eens naar Drenthe afreis, in geen 10tallen jaren geweest. En met hoge temperaturen: in de schaduw blijven en/of binnen, weinig aan de hand dan, maar goed, ben geen schilder of stratenmaker, dat scheelt

 3. Ook hier in Frankrijk hadden we hoge temperaturen maar wij passen ons daaraan aan. Het lijkt wel of de mensen dat tegenwoordig niet meer kunnen. Zelfs het weer moet naar hun hand gezet worden.

 4. Het wordt allemaal zo opgeklopt om ons de klimaat-religie op te dringen. Google eens op zomer 1947, dat record is nooit meer gehaald.
  Is het warm? Gewoon zo mogelijk je programma aanpassen en de zon is goed tegen virussen.

 5. In Italië, waar het al weken boven de dertig graden is, met flinke uitschieters richting veertig, werden we er ook een beetje lacherig van. Gewoon je gezonde verstand gebruiken dan kom je het verst.

 6. Het was inderdaad even pittig warm, maar als je de media moet geloven, dan is boven de 30 graden het einde der tijden dan nabij. Rellerig op het hysterische af. Maar dat is met alle berichtgeving zo tegenwoordig. Haal er je schouders maar over op, Els. Dat is het beste.

Comments are closed.