Interessant

Laatst zag ik op Facebook een aankondiging van twee documentaires over het “Verdwenen Land van Hoboken in Rotterdam”.

Lange tijd was “Het land van Hoboken”een braakliggend stuk grond midden in Rotterdam. Waarom dat land zo lang braak lag, was me nooit geheel duidelijk. Ik dacht dat het tijdens de oorlog platgegooid was. Maar zo zit de vork niet aan de steel.

In twee maal een halfuur durende documentaire werd uit de doeken gedaan hoe het precies zat. En natuurlijk ook hoe dat stuk grond er heden ten dage uitziet. Niks braakliggend, maar volop bebouwd met allerlei voor Rotterdam zeer herkenbare gebouwen.

Enfin, ik geef hierbij de link voor wie ook wil weten hoe dat nou toch zat of nieuwsgierig is naar een stukje Rotterdam met een bijzondere geschiedenis. Eerst een korte tekst en daarna staat de link naar de twee documentaires.

5 thoughts on “Interessant

  1. Interessant. Ik lees de Oud Rotterdammer online, maar dit heb ik niet eerder gezien.

  2. Met deze kijktip heb je ons een heel groot plezier gedaan, dankjewel! Ik kende dit Hoboken wel een beetje uit boeken en andere artikelen over het Rotterdam van toen. Mijn ouders verzamelden (foto)boeken over hun stad en die heb ik grotendeels geërfd. Heb ze al vaak uitgeleend aan geïnteresseerden, maar ik doe ze zeker niet weg. Een docu is natuurlijk meer tot de verbeelding sprekend.

  3. Lijkt me leuk om te lezen, heb de link even opgeslagen voor de twee documentaires.

Comments are closed.