Patatje met

Bron: Google foto’s

Nou geloof ik dat we al veel te veel eet- en snackgelegenheden hebben. Maar om dat te gaan verbieden….? Want laatst las ik berichten dat snackbars uit het straatbeeld zouden moeten verdwijnen.

Zo nu en dan een lekker frietje of een broodje kroket, dat is toch niet zo erg? Als je week in week uit gezond en vers gekookt hebt, is zo’n vette hap best wel eens lekker. En dat zal onze gezondheid echt niet schaden.

Het lijkt mij beter dat we al van jongs af aan leren wat goed en lekker is. Dat kinderen op school al leren wat je beter wel of juist niet moet eten. En dan het liefst met wat praktijkonderwijs, zodat ze een beetje leren koken. Geen sierlijke liflafjes, maar gewone kost van alledaagse producten. Maar lekker op smaak gebracht met kruiden.

8 thoughts on “Patatje met

  1. Toch is het niet altijd zo dat een goed voorbeeld thuis de reden is dat kinderen wel of niet gezond eten. Ik ken genoeg voorbeelden van kinderen die van thuis een gezonde lunch mee krijgen om die vervolgens op school in de prullenbak te gooien en in de schoolkantine of buiten school iets ongezonds gaan kopen. Als je medeleerlingen dat doen dan is de stap om mee te doen sneller genomen dan wanneer je medeleerlingen allemaal een meegebrachte lunch opeten. Wie eet nu lekker een gewone boterham als er naast je iemand een bak patat etc zit te eten?

  2. Een lastige kwestie op wiens schouders het komt te liggen om andere eetgewoontes aan te leren. Ik denk dat de signalen van alle kanten moeten komen, thuis, school commercie, gezondheidsinstellingen enzovoort.

  3. Verbieden is natuurlijk onzin maar goede voorlichting en goed voorbeeld is wel heel belangrijk. Desnoods via school al vind ik dat het basisonderwijs daar niet voor bedoeld is.

  4. Mijn kleindochter zit op een vrije school waar tussen de middag gegeten wordt. Kinderen nemen zelf niets mee maar moeten het doen met wat er gemaakt wordt. Niemand wordt gedwongen en alles wordt in ieder geval geproefd.

  5. Volgens een bevriende diëtiste is het echt erg. Jonge kinderen met een veel te hoge BMI die telkens weer in de verleiding komen om verkeerde dingen te eten. En thuis is het echt niet zo dat er een goed voorbeeld is.

Comments are closed.