Nieuw land

Het is niet iets wat men zich dagelijks realiseert, maar Nederland is in de afgelopen jaren groter geworden. Dat zie je goed als je in Hoek van Holland richting Noordzee kijkt. Moet je wel op het juiste punt staan, dus bij de pier. Want dan kijk je naar de Maasvlakte.

Niet meteen een stukje grond voor massa-toerisme. Geen liefelijk landschap, maar wel heel veel grote kranen. En containerschepen natuurlijk, die af en aan varen om geladen of gelost te worden.

Ik vind het indrukwekkend, zelfs op een bepaalde manier mooi. Maar tegelijkertijd ook een beetje beangstigend, dat mensenhanden dat allemaal maken kunnen.

7 thoughts on “Nieuw land

  1. Ik hou van de Maasvlakte. Het is bijzonder dat dit is gerealiseerd. Op diverse plaatsen in de wereld doen ze dit na met de Nederlandse kennis. Hierdoor kan de industrie ver buiten de stad blijven en kan efficiënter aan- en afgevaren worden. Er is een groot stuk ten zuiden van Rotterdedam ter compensatie als beschermd gebied aangewezen volgens de MER-nota.

  2. Wijn deze winter ook aan de kust bij Hoek van Holland geweest en ik vond het er prachtig met al die zeeschepen en hoge kranen.

Comments are closed.