Onze tuin

Dit jaar kijk ik elke dag weer met verbazing naar onze tuin. Van een kaal stuk grond verandert die in no time in een vol begroeid stukje natuur.

Maar ik ben een luie tuinier. En vergeetachtig. Tegen de tijd dat ik aan bollen planten denk, ben ik al veel te laat, gaat het vriezen of -nog erger- komen de bollen bij anderen al boven de grond. Gemiste kansen dus.

Maar vorige herfst kreeg ik een zakje narcissenbollen, kocht ik zelf ook wat bollen en vergat ik nu eens niet om dat allemaal te planten.

Wat ik wel vergat was aan te geven waar en wat ik had neergezet. Maar dat geeft juist weer verrassingen.

Deze gele tulpjes piepen ineens op tussen de chocoladebruine planten en mengen zich ook nog eens met de Lelietjes der dalen. Zo blijft de natuur me verrassen en dat is helemaal niet erg.

6 thoughts on “Onze tuin

  1. Mijn vriend woont in Rotterdam en is bezig om met een aantal buurtgenoten het aantal geveltuinen te vergroten en de boomspiegels te beplanten in hun wijk. 2 van de buurtgenoten wilden perse per kleurgroep planten, maar hij is een aantal keren alleen bezig geweest en heeft gewoon van alles door elkaar geplant. Hij vond het teveel gedoe om alles te sorteren en in de natuur groeien tenslotte ook allerlei planten en kleuren door elkaar,

Comments are closed.