Samenwerken

Het is altijd leuk om te zien hoe mensen met elkaar samenwerken. Dat het overschot van de een bij een ander een goed plekje krijgt.

In Trompenburg Arboretum staan heel veel eiken. Gewone, maar ook bijzonder soorten die niet inheems zijn. En die eiken leveren jaarlijks eikels, waarvan een deel vakkundig wordt opgepot en uitgroeit tot een klein eikenboompje.

Maar waar moet het arboretum al die leuke boompjes dan laten, want daar is ruimte voor nodig. Nee, ver hoeven ze niet te zoeken, want Diergaarde Blijdorp is naast dierentuin ook een botanische tuin. Daar zijn deze bijzondere bomen op een goede plaats. En dat niet alleen, ze krijgen ook een juiste plek en goede verzorging, zodat de jonge eiken niet verloren gaan.

De eiken die Blijdorp kreeg, zullen binnenkort op verschillende plaatsen in de diergaarde neergezet worden.

Bron: Diergaarde Blijdorp via Google foto’s

Het duurt nog wel een paar jaar voordat de boompjes zijn uitgegroeid tot robuuste eiken. Maar dat komt beslist goed.

Nu we weer “gewoon” naar de Diergaarde kunnen, gaan we beslist gauw kijken. En natuurlijk ook weer wandelen in Trompenburg.

4 thoughts on “Samenwerken

  1. Tevens het bewijs dat als je een beetje geduld hebt een boompje niets hoeft te kosten . Zelf ben ik met appel en perenpitten aan de slag gegaan en heb inmiddels een paar miniboompjes. Mijn vriend is op zijn balkon bezig met het opkweken van een paar kastanjebomen. Wij houden de boompjes allebei in potten zodat ze niet al te groot worden, een soort van bonsai.

  2. Sowieso een goed plan om meer bomen te planten. Ik heb een paar grote bomen in de tuin staan, daar kan helaas niets meer bij. Overigens heb ik geen betonnen tuin. Alleen maar groene borders bomen en gras.

  3. Ik liep ooit een rondleiding door Trompenburg met een uitleg van de beheerder. Jaren terug. Maar ik herinner mij zijn enthousiasme. En het indrukwekkende park komt weer bij mij naar boven.

    Wellicht moet ik maar weer eens naar Rotterdam afreizen.

    Vrolijke voorjaarsgroet,

Comments are closed.