Niet in trek

Na de IJsheiligen is het weer tijd om de potten in onze voortuin te beplanten.

Naast de bergingsdeur, in de schaduw van een muurtje en een welig tierende klimhortensia staan twee potten die ik altijd met fuchsia’s vul. De vorig jaar zo keurig overgehouden planten hebben helaas de winter dit keer niet overleefd. Dus op naar het tuincentrum voor nieuwe.

Normaal is dat geen probleem. Fuchsia’s vond ik er altijd in soorten, maten en kleuren. Maar dit jaar zocht ik me suf. Keek ik nou zo verkeerd? Maar nee, pas na goed zoeken vond ik een paar bakken met wat kleine planten.

Bron: Google Foto’s

Ik keek nog eens goed rond en realiseerde me dat het assortiment ineens heel anders geworden was. Blijkbaar is de klantenkring overgegaan op moestuinieren, want er was een uitgebreide keus aan kool, kruiden, sla en andere groenteplanten. Maar geen plek voor Fuchsia’s.

Ik vond uiteindelijk maar een paar planten. Die zullen dus flink moeten groeien om mijn plaatsje deze zomer op te fleuren.

7 thoughts on “Niet in trek

  1. Misschien zijn ze later dit jaar. Ik merkte zelf dat het assortiment ook minder was over het algemeen. Ik vind ze erg mooi.

  2. Ik mis ook diverse planten. En er zijn toch niet echt veel mensen die nog een echte moestuin kunnen hebben. In een stad op 20 hoog zet je toch bloemen… Al zou ik daar niet willen wonen.

  3. Ja, je leest ook overal over moestuinen en tuintjes. Maar ik hou ook erg van fuchsia’s. Hopelijk gaan die van jou het goed doen

Comments are closed.